Στη Ρόδο ο νέος CEO της TUI – Καταρτίζεται το πρόγραμμα “Rhodes Co-Lab”


Μέσα στους επόμενους μήνες θα παρουσιαστεί στην τοπική κοινωνία, στην τελική του μορφή, το σχέδιο συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον όμιλο Tui και το Ίδρύμα Tui Care Foundation, με την ονομασία«The Rhodes Co-Lab».

Η πορεία κατάρτισης του σχεδίου ήταν το θέμα συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Tui, Sebastian Ebel, που πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα, από τη νέα του θέση.
Τον συνόδευαν ο διευθύνων σύμβουλος του Tui Care Foundation Thomas Ellerbeck και κορυφαία στελέχη του ομίλου, ενώ από πλευράς Ρόδου, στη συνάντηση συμμετείχαν, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης και άλλοι παράγοντες.

Το «The Rhodes Co-Lab», αναλύεται σε 6 άξονες, 13 στρατηγικούς στόχους και 26 δράσεις, που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια με σκοπό να μετατρέψει τη Ρόδο στον κορυφαίο βιώσιμο προορισμό παγκοσμίως.
«Σήμερα, εν μέσω μιας θεαματικής τουριστικής περιόδου για το Νότιο Αιγαίο, που ξεπέρασε ακόμα και τη χρόνια ρεκόρ του 2019 με διψήφιο ποσοστό, οδηγούμε το δρόμο προς τον Αύριο. Ένα αύριο βιώσιμο, αξιόπιστο, υπεύθυνο για τον Τουρισμό. Με μεγάλη χαρά, υποδέχομαι τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Tui, Sebastian Ebel, που αναλαμβάνει τα ηνία του ηγέτη στον Τουρισμό παγκοσμίως. Μαζί με τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ιδρύματος Tui Care Foundation Thomas Ellerbeck εξετάζουμε την πρόοδο και εξειδικεύουμε τα επόμενα βήματα του «The Rhodes Co-Lab», που έχει πλέον μπει σε τροχιά υλοποίησης. Σε έναν κόσμο που αλλάζει, μετατρέπουμε τον τουρισμό σε πηγή καλού για τους πολίτες, την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Μετασχηματίζουμε τον τουρισμό σε πηγή καλού για το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη», δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

«Με σοβαρότητα, με επαγγελματισμό και με συνεχείς προσπάθειες, το 2023 θα είναι η χρονιά ενός άλλου τουρισμού, για τη Ρόδο, που θα διαχέει το εισόδημα το τουριστικό σε περισσότερους Ροδίτες, σε περισσότερες οικογένειες, σε όλο τον τόπο. Γι’ αυτό συναντηθήκαμε σήμερα, με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και δουλεύουμε με παρά πολλή σοβαρότητα, στο πως θα φέρουμε πιο κοντά αυτό το οποίο μας αξίζει, αυτό το οποίο πρέπει να καταφέρουμε» δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, μετά το πέρας της σύσκεψης.


Πηγή: ertnews.gr