Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι συνταξιούχοι


Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιήσουν οι συνταξιούχοι , μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από τα Σωματεία σε κάθε νομό, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της σημερινής πανθεσσαλικής σύσκεψης  στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Σωματείων των συνταξιούχων οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν “αποτελούν εμπαιγμό και κοροϊδία”. “Οι συνταξιούχοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα για να καλύψουν τις απώλειες που είχαν από το 2010 μέχρι σήμερα. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον δρόμο του αγώνα διεκδικώντας όλα όσα μας αφαιρέθηκαν από το εισόδημα μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου, Σ. Ακζώτη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας, Θ. Κουμαντζέλης, υπογράμμισε ότι “οι συνταξιούχοι ξέρουν ποιο είναι το πραγματικό τους συμφέρον και πως να το διεκδικήσουν. Οι εξαγγελίες είναι κοροϊδία για μας. Όταν θα πάρει κάποιος 30 ευρώ αύξηση το μήνα όταν τα τελευταία χρόνια μας έχουν αφαιρέσει 8,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από την 13η και 14η σύνταξη, πρόκειται για καθαρή κοροϊδία. Θα διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας μέσα από τον δρόμο του αγώνα”, πρόσθεσε ο κ. Κουμαντζέλης.


Πηγή: ertnews.gr