Σέρρες: Μεγάλες ζημιές στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ από το ισχυρό μπουρίνι – πάνω από 350 κλήσεις


Μεμονωμένες βλάβες σήμερα, Δευτέρα, στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στην περιφέρεια της Π.Ε. Σερρών με αποτέλεσμα να μην έχουν ρεύμα 10 με 12 καταναλωτές, είναι η τελευταία εικόνα από το ισχυρότατο μπουρίνι που έπληξε το Νομό το απόγευμα του Σαββάτου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Σερρών, Δημήτρης Πολυμέρης, είπε πως αναμένεται έως το μεσημέρι να έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα, ενώ για το ισχυρότατο καιρικό φαινόμενο τόνισε πως υπήρξαν μεγάλες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, “αφού είχαμε πτώσεις δέντρων πάνω σε καλώδια αλλά και λαμαρινών που μετακίνησε ο δυνατός αέρας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν βλάβες σε τρεις κεντρικές γραμμές με αποτέλεσμα, να διακοπεί το ρεύμα σε 16 χωριά των Δήμων Ηράκλειας και Σιντικής”.
Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έσπευσαν για την αποκατάσταση η οποία και επήλθε σταδιακά έως και τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής εκτός από τις κοινότητες Τριάδα και Χείμαρρος που αποκαταστάθηκε η βλάβη την Κυριακή.
Ο κ. Πολυμέρης είπε ακόμη πως διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε τμήματα και άλλων χωριών από πτώση δένδρων όπως Πεντάπολη, Χρυσό, Τερπνή, Ραχωβίτσα, Αγ. Χριστόφορος, Ορεινή , Βροντού, όπου έγινε σταδιακά η αποκατάσταση ενώ στην πόλη των Σερρών σημειώθηκαν διακοπές στην περιοχή Σιγής και Λόφο Μαρούλη, καθώς και σε ένα τμήμα της πόλης που προκλήθηκε βλάβη από κεραυνό με αποτέλεσμα 40λεπτη διακοπή ρεύματος.
Το τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ «πήρε φωτιά» κατά τη διάρκεια του ισχυρού καιρικού φαινομένου, αφού δέχθηκε πάνω από 350 αναγγελίες. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από το απόγευμα του Σαββάτου έως αργά το βράδυ της Κυριακής εργαζόταν – με μια μόνο 3ωρη διακοπή- προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες και να επανέλθει η τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: ertnews.gr