Σέρρες: Εγκαινιάστηκε η SEREXPO 2022 – Φαντασμαγορική τελετή


Με μια φαντασμαγορική τελετή από «βροχή» πυροτεχνημάτων και οπτικά εφέ, εγκαινιάστηκε -παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, εκπροσώπων επιμελητηρίων της χώρας, των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου- η SEREXPO 2022, το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός της Π.Ε. Σερρών, που συνδιοργανώνουν Επιμελητήριο, Αντιπεριφέρεια και Δήμος Σερρών.

«Πρόκειται για  ένα πραγματικά πολύ σημαντικό γεγονός για όλο το νομό μας. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν άλλοι νομοί στην Ελλάδα που έχουν κάτι ανάλογο. Καλό είναι αυτό ,λοιπόν, να το εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε για να  αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας η οποία έχει πολλά προβλήματα έχει και πολλές προοπτικές», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Ο θεσμός της  SEREXPO  αποτελεί την γιορτή της επιχειρηματικότητας. Αναδεικνύει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των επαγγελματιών μας και επιδεικνύει τις δυνατότητές τους», τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς.

 «Εγκαινιάζουμε μία έκθεση ότι έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά δρώμενα στη βόρεια Ελλάδα, αποτελώντας σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία την οικονομία και την επιχειρηματικότητα» δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σερρών Αλ.Χρυσάφης.

 

Φέτος για πρώτη φορά η διοργάνωση έχει τιμώμενη Περιφέρεια, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. «Η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου  αποτελεί μια  ξεχωριστή διαμαντόπετρα στης Ελλάδας μας το δαχτυλίδι», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης και Προώθησης Προϊόντων Β. Αιγαίου, Σουλτάνα Ανδρεάδου.  Χαρακτήρισε την SEREXPO  εξαιρετική διοργάνωση και δήλωσε εντυπωσιασμένη από την Σερραϊκή φιλοξενία.

Διάχυτη ήταν η συγκίνηση στην τελετή των εγκαινίων και οι αναφορές στον εκλιπόντα πρόεδρο του ΕΒΕΣ, Χρήστο Μέγκλα, ο οποίος εμπνεύστηκε το θεσμό της διοργάνωσης και κοπίασε για την υλοποίησή της.

«Ήταν ένας άνθρωπος με οράματα και πείσμα. Ο Χρ. Μέγκλας ήταν ο πρώτος που ονειρεύτηκε μία διοργάνωση εξωστρεφή ως δυναμική στο χρόνο και προσαρμοζόμενη στις εξελίξεις», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παν.Σπυρόπουλος.

Κάθε επιτυχία στη SEREXPO ευχήθηκε δια επιστολής ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας -Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, καθώς και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Πηγή: ertnews.gr