Ανάγκη μετεγκατάστασης του Ειδικού Σχολείου Χίου


Την άμεση μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χίου, σε διαθέσιμο ισόγειο κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου ζητά με ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Συνδυασμός «Συμμαχία Αξιών», στηρίζοντας το αίτημα των εκπαιδευτικών και των γονέων, που με δύο έγγραφα προς το Δήμαρχο Χίου και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας θέτουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω έλλειψης χώρων.

Όπως επισημαίνεται στα έγγραφα της Διεύθυνσης του Ειδικού Σχολείου, είναι αναγκαία η μετεγκατάσταση αφού φέτος είναι αυξημένος ο αριθμός μαθητών (29 συνολικά παιδιά, 14 με αναπτυξιακές διαταραχές, 11 με νοητική υστέρηση και 4 με κινητικές αναπηρίες), που πρέπει να κάνουν μάθημα σε 5 αίθουσες με 2 τμήματα η κάθε μία.

Μάλιστα στο πρώτο έγγραφο τον περασμένο Ιούλιο, το σχολείο ζητούσε να δοθεί έστω μία αίθουσα από το Νοσοκομείο Χίου που έχει την κυριότητα του χώρου.


Συμμαχία Αξιών: Ώρα μηδέν για το Ειδικό Σχολείο

«Είχαμε πληροφορηθεί για την ακαταλληλότητα του χώρου που στεγάζονται τα δύο σχολεία αλλά η πραγματικότητα ξεπέρασε την φαντασία μας.
Τέσσερις μαθητές του Νηπιαγωγείο και είκοσι εννιά μαθητές του Δημοτικού με τεράστιες ανάγκες από πλευράς χώρου και όχι μόνο, στοιβάζονται σε πέντε μικρές αίθουσες που φιλοξενούν διπλές τάξεις και κάποιες εξ αυτών ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται και για την φροντίδα των παιδιών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου», μετά την επίσκεψη στο χώρο που έκανε το μέλος της “Συμμαxίας Αξιών” και Αντιπρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου, Γιώργος Αμέντας.

««Γνωρίζουμε για τις μελέτες για το νέο Ειδικό Σχολείο οι οποίες λέγεται ότι προχωρούν. Ακόμα και η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη, προβλέπει ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι την υλοποίηση του έργου», αναφέρει η δημοτική παράταξη του Κώστα Τριαντάφυλλου επισημαίνοντας ότι η εξεύρεση χώρου πρέπει να γίνει με ρυθμό κατεπείγοντος.

Πηγή: ertnews.gr