Ήπια η κακοκαιρία στα Χανιά


Η έντονη βροχόπτωση. οι δυνατοί άνεμοι και οι πολλές αστραπές συνοδεύουν το πέρασμα της κακοκαιρίας στα Χανία. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Σταυρό Ακρωτηρίου με πλημμυρισμένους δρόμους ενώ φερτά υλικά έφτασαν απο τή θάλασσα στήν ακτή.

Στο σημείο έσπευσε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας παρενέβησαν σε σπίτια και οχήματα που πλημμύρισαν. Στο αεροδρόμιο Χανίων ακυρώθηκε μία πτήση από και πρός την Αθήνα. ενώ πλημμύρισε και ο δρόμος έξω από το αεροδρόμιο.


Το Λιμεναρχείο Χανίων ενημερώνει ότι έχει θέσει σε ετοιμότητα προσωπικό, πλωτά και χερσαία μέσα, λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα λόγω πρόγνωσης καιρικών φαινομένων. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες σκαφών να λάβουν τα αναγκαία μέτρα.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, από απόψε τα φαινόμενα προβλέπεται να παρουσιάσουν ύφεση και στην Ανατολική Κρήτη ενώ αύριο Κυριακή σε ολόκληρο το νησί προβλέπονται μόνο τοπικές βροχές.
“Περιμένουμε ότι θα συνεχίσει πλέον ένας ηπιότερος καιρός, καιρός βορείου ρεύματος όπως χαρακτηρίζεται με κύρια αίτια να είναι το βόρειο ρεύμα που θα διατηρηθεί ενισχυμένο και λίγο η ψυχρότερη αέρια μάζα και η ψυχρότερη αέρια μάζα που θα έχει σαν αποτέλεσμα να ρίξει λίγο περισσότερο τη θερμοκρασία”
Συστήνεται δε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν την διέλευσή από ιρλανδικές διαβάσεις κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ενημερώνονται συχνά από τα ΜΜΕ για την εξέλιξη του φαινομένου.

Πηγή: ertnews.gr