Στην Καστοριά, για τον εορτασμό της 110ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης, βρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα ελευθέρια της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να περπατήσει στην νότια παραλία και να χαιρετήσει πολλούς από τους Καστοριανούς που εκείνη την ώρα απολάμβαναν τον μεσημεριανό ήλιο στην λίμνη.

SAKELAROPOULOY

Αν και δεν προβλεπόταν στο επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου – αμέσως μετά το επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν της – ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη να πραγματοποιήσουν μια μικρή κρουαζιέρα την λίμνη.

πτδ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενη από τον δήμαρχο επιβιβάστηκαν στο σκάφος «Ολυμπία» που τους περίμενε στην βόρεια παραλία και πραγματοποίησαν βόλτα στα αξιοθέατα της πόλης, ξεκινώντας από την συνοικία «Απόζαρι» με τα εκπληκτικά Αρχοντικά.

Στην συνέχεια κατευθυνθήκαν στο ιστορικό μοναστήρι της Μαυριώτισσας που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Ακολούθησε το εκπληκτικό «σπήλαιο του Δράκου» και στο τέλος η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απόλαυσε από την λίμνη την μεσαιωνική αρχιτεκτονική στο Ντολτσό που θεωρείται η αρχαιότερη συνοικία της Καστοριάς και χρονολογείται από τους Βυζαντινούς χρόνους.

Πηγή: skai.gr